Larissa Gomes Meyer - Studio040

Topdrukte bij de Wegenwacht

De Wegenwacht van regio Eindhoven heeft het ontzettend druk. Autodeuren gaan niet meer open of de wagen start ineens niet meer, het winterse weer zorgt voor veel autoproblemen.

Erik Mol, medewerker van de Wegenwacht, vertelt: "Wij hebben nu zo'n dertien pechgevallen per dag. Normaal zijn dat er een stuk minder en heb je per incident meer tijd. Het is flink aanpoten, maar wij redden het wel." De meeste gevallen zijn binnen een kwartier opgelost. 

Vaak zijn de problemen wel te voorkomen. Klap de spiegels bijvoorbeeld niet in en zet de auto niet op de handrem. Deze kan namelijk vastvriezen. Op de eerste versnelling zetten is al voldoende. Trek ook niet met geweld de autodeur open, dan gaan de rubbers kapot. Als men de rubbers van te voren met vaseline insmeert, dan vriest de deur niet dicht. Mol: "Mocht je dat vergeten, sla dan tegen de randen, dat helpt ook vaak."

Maar de allerbelangrijkste tip volgens Mol is: "Zorg dat je dingen zoals een slotontdooier en een ijskrabber buiten de auto bewaart. Als je er niet bij kan, dan heb je er niets aan." Dit zou volgens de wegenwachtmedewerker regelmatig gebeuren. Voor meer tips, kijk op de site van de ANWB.

Laat je reactie achter