Topbakkers strijden bij Summa om titel ‘meester’
Het Summa College in Eindhoven is van 2 tot en met 4 mei het podium voor bakkers die het predicaat ‘meester’ voor hun naam willen zetten.
Het meesterexamen wordt slechts één keer in de drie jaar afgenomen. Bekende patissiers – bakkers die zijn gespecialiseerd in het maken van zoetigheden en lekkernijen – als Róbert van Beckhoven van Heel Holland Bakt en Hidde de Brabander van 24Kitchen, hebben de titel voor hun naam staan.
Begin mei kunnen vier namen toegevoegd worden aan de lijst. Twee boulangers (bakkers gespecialiseerd in brood) en twee patissiers nemen deel aan het praktijk examen. Bas Gommans en Reindert Hameeteman gaan op voor de titel Meester Boulanger. “Ik wil met het behalen van de meestertitel aan jonge mensen laten zien hoe prachtig het bakkersvak is, waarbinnen veel te behalen valt”, zegt Gommans.
Ook de patissiers, Hans Peter Winter en Menno Spataro, gaan vol goede de moed het zware examen tegemoet. “Mijn streven is altijd te gaan voor het hoogst haalbare. Het gaafste om te doen is het delen van kennis en het blijven ontwikkelen van mijzelf en mijn team”, aldus Spataro.
Toewijding
Het examen wordt georganiseerd door de Vereniging de Meesters. Reginald Weeber, voorzitter van de Vereniging, laat weten blij te zijn dat de meesterexamens kunnen plaatsvinden. “We zijn superblij dat, ondanks de coronaperikelen en de loodzware voorrondes, deze vier kandidaten nu al hun meesterlijke toewijding tonen. Na het behalen van het praktijkexamen laten ze zien ambassadeur waardig te zijn voor onze prachtige branche.”
Laat je reactie achter