SQ Vision / Arno van der Linden

Tongelre opgeschrikt door twee autobranden

Binnen tien minuten en op een kilometer afstand van elkaar zijn donderdagochtend in de Tongelrese buurt Doornakkers-West twee auto's uitgebrand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Van de eerste auto, die geparkeerd stond op de President Steynstraat, kwam de melding even voor 5 uur binnen. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon de auto niet meer gered worden; deze brandde volledig uit. 

Nog geen tien minuten later moest de brandweer uitrukken voor een autobrand op de Koestraat, iets meer dan een kilometer van de President Steynstraat vandaan. Op de oprit van een woning stond ook daar een kleine personenauto in lichterlaaie. Ook deze kon de brandweer niet meer redden.

Over de oorzaak van de branden en een mogelijk onderling verband, is formeel nog niets bekend. De politie doet er onderzoek naar en hoopt via camerabeelden uit de buurt meer te weten te komen.

Woensdagnacht brandde op de Caspar Netscherstraat in Eindhoven ook al een personenauto uit. Hier leek overduidelijk sprake te zijn van brandstichting, omdat het vuur op twee plaatsen onstaan was.

Laat je reactie achter