Larissa Gomes Meyer - Studio040

Toch noodlokalen voor ‘t Schrijverke

Basisschool ‘t Schrijverke, in de Mierlose wijk Luchen, kan toch uitkijken naar extra lokalen om de te krappe huisvesting van de school op te lossen.

Lang wilde het college van B&W van Geldrop-Mierlo er niet aan. Volgens de wettelijke omschrijving was er voldoende ruimte voor de school om alle leerlingen te huisvesten en daarmee leek lange tijd de kous af. Tot onvrede van de ouders.

Eind juli kwam er dan toch schot in de zaak. In een speciaal ingelaste raadsvergadering werd besloten dat er toch een oplossing moest komen voor het ruimtegebrek. Het stadsbestuur stelde daarvoor de andere schoolbesturen in de gemeente verantwoordelijk.

Naar het blijk heeft die opstelling het gesorteerde effect gehad. De noodlokalen worden tegenover ‘t Schrijverke geplaatst, aan de overzijde van de Kwikstaart. “De ontsluiting voor autoverkeer zal plaatsvinden via bedrijventerrein De Bijenkorf”, laat de gemeente weten.

Oversteekplaats
“Bij het doortrekken van de Vlinderlaan richting Luchen Noord wordt de verbinding verbeterd door de aanleg van een verkeerremmend plateau. Vanaf ‘t Schrijverke zal daardoor een veilige oversteekplaats ontstaan richting de nieuwe locatie”, aldus de gemeente.

Definitieve plaatsing
Om de vestiging van de noodlokalen definitief te maken lopen er nog de nodige onderzoeken. Zo moeten de noodlokalen bouwkundig worden onderzocht en moet duidelijk worden wat de operatie precies gaat kosten. Daarna moet de ruimtelijke indeling gemaakt worden. In september moet de definitieve planning voor de plaatsing van de extra locatie bekend worden.


Laat je reactie achter