Studio040

Toch een sprankje hoop voor Park Hilaria

De kans is echt klein, maar ze willen het wel proberen. De organisatie van Park Hilaria kijkt of de jaarlijkse kermis dit jaar toch nog kan doorgaan.

"We hadden echt niet verwacht dat de coronaregels zó snel versoepeld zouden worden", zegt projectleider Mariola Scheepstra van Eindhoven 247. "Het wordt heel erg krap, maar zowel tegenover de inwoners als de kermisexploitanten voelen we ons verplicht om het serieus te proberen."

Premier Rutte maakte woensdagavond een groot aantal versoepelingen van de coronaregels bekend. Bijna terloops meldde hij daarbij dat ook Kermissen weer mogelijk zouden worden, mits er goed gekeken wordt naar maatregelen om 1,5 meter afstand te houden. Rutte zei er al direct bij: gemeenten hebben een week of zes nodig om vergunningen te kunnen opstellen, dus pas in de loop van augustus zullen we echt iets merken van deze versoepeling.

Park Hilaria op de John F. Kennedylaan staat gepland voor 31 juli t/m 9 augustus. Het wordt dus erg krap. Zeker als je bedenkt dat de vergunning rond moet zijn voordat de exploitanten neerstrijken en hun attracties gaan opbouwen. Daar staat ongeveer een week voor.

Volgens Scheepstra moet dus binnen enkele dagen duidelijk worden of er een serieuze kans is.

Laat je reactie achter