Ontdekfabriek viert tienjarig bestaan

De Ontdekfabriek bestaat tien jaar. Al een decennium komen kinderen er knutselen met techniek. Het is wat kort gezegd, maar dat is wel precies wat de bedoeling is.
'Tien jaar geleden was er een enorme behoefte aan meer technische mensen', vertelt mede-oprichter Hugo Vrijdag. 'Dat is nog steeds zo, maar je ziet een verschuiving naar duurzaamheid. Dus daar spelen we ook op in. Als je wat wilt veranderen in de maatschappij, moet je beginnen kinderen te prikkelen, te enthousiasmeren. Zodat ze dat vasthouden als studenten en als volwassenen.'

Verjaardag
Al past de Ontdekfabriek zich natuurlijk aan, aan de tijd. Al tien jaar krijgen kinderen van alle leeftijden hier de kans om dingen te maken, te ontdekken, en te creëren. Dat zijn ook na een decennium, nog altijd de uitgangspunten.

Maar het is niet alleen leuk, het is ook belangrijk, vindt De Ontdekfabriek. 'Omdat het belangrijk is dat mensen dingen kunnen máken.'

Dat begint bij het maken van autootjes, of alarmsystemen. Of alles wat er uit de nieuwsgierigheid en creativiteit ontstaat.
advertentie Banner Gebit-plus

Lees ook deze artikelen