Studio040

Theaterfestival Parade komt nu echt naar Eindhoven

Het stond al een tijdje op de planning, en toen het eenmaal zover was vorig jaar, gooide corona roet in het eten. Maar nu slaat het theaterfestival dan toch zijn tenten op in Eindhoven.

Vorig jaar kwam het festival voor het eerst naar Eindhoven, zij het in aangepaste vorm. Het festival deed de stad aan met een mini-karavaan. Dit jaar zijn de theatermakers ook in Eindhoven te zien, maar dan in de meer traditionele opzet van het festival. En dat is voor het eerst.

Het festival zal vanaf 18 juni de zogenaamde ‘Reizende Schouwburg’ opzetten naast het Parktheater. Op het podium daarvan zullen van 18 tot en met 27 juni verschillende voorstellingen te zien zijn. Zo speelt het Zuidelijk Toneel een komedie en zijn Remko Vrijdag en Rutger de Bekker – beiden voormalig Vliegende Panters – te zien met een cabaretvoorstelling.

Ook wordt in Eindhoven een onderzoek gepresenteerd dat het theaterfestival deed met de Design Academy Eindhoven. In dat onderzoek moet de vraag beantwoord worden hoe tijdens het festival anderhalve meter afstand kan worden gehouden. De uitkomsten van het onderzoek worden bovendien meteen meegenomen op het tournee van het festival.

Dertigste editie
Na Eindhoven doet het festival ook nog Den Haag en Utrecht aan. In andere steden in Nederland speelt het festival al langer. In Eindhoven wordt de dertigste editie van het evenement afgetrapt. Voor toegang tot het evenement – door coronamaatregelen moeten tickets van te voren worden gekocht en moet er ook van te voren een coronatest worden gedaan.

Laat je reactie achter