Studio040

The Jazztrain gaat door als podcast

Het jazzprogramma van Studio040, The Jazztrain, is vanaf nu te beluisteren als podcast! Op die manier hopen we liefhebbers van jazzmuziek beter te bereiken.

Met deze nieuwe werkwijze hopen de makers hun specifieke doelgroep beter te bereiken. Met een podcast is het immers mogelijk op elk gewenst moment, op een apparaat naar keuze, naar het programma te luisteren.

De lancering van de podcastreeks valt samen met de landelijke Week van de Podcast van de NPO.

The Jazztrain is er vanaf nu in twee varianten: The Jazztrain Klassiek en The Jazztrain Modern. Beide podcasts zijn te beluisteren op telefoons en tablets met Android of Apple iOS. Dat kan met alle podcast-apps zoals iTunes, Spotify en TuneIn. De makers van het programma,  Willem Weijts,  Rob van Alberda en Willem Ligtvoet willen alle subgenres en periodes van de jazzmuziek zo goed mogelijk aan bod laten komen. Luisteraars kunnen zich abonneren op de variant die hen het meeste aanspreekt.

De werking van het abonneren op de afleveringen staat uitgelegd op de programma-pagina van The Jazztrain. Hier kan ook altijd de nieuwste aflevering van beide varianten direct worden afgespeeld.

Laat je reactie achter