advertentie Banner Siteli

Terugkijken op coronaperiode in de Tongelresestraat

Wat voor invloed heeft corona op een hele straat in Eindhoven? Een half jaar geleden ging Studio040 polshoogte nemen op de Tongelresestraat in Eindhoven. Deze week spraken we de bewoners en ondernemers opnieuw.

Een appelgroene eyecatcher is verschenen in de nieuwe vleugel van het DAF museum. Het is een truck van Amerikaanse makelij, maar ontworpen door DAF. "Met deze wagen willen we laten zien wat de eigenaar van DAF allemaal maakt, het bedrijf Paccar uit de Verenigde Staten" zegt directeur Joost van den Bosch.

Het tijdelijke pronkstuk is het resultaat van de gedwongen tijdelijke sluiting van het museum: drie maanden lang had het personeel alle tijd om de inrichting van het nieuwe gedeelte helemaal spic en span te maken. Dat had niemand een half jaar geleden verwacht.

In tabakszaak Renata heeft corona ook niet slecht uitgepakt. Daar zijn de verkoopcijfers met 25% gestegen. Verklaring van de eigenaar: mensen durfden lange tijd niet meer naar de supermarkt. Maar de ludieke actie met corona-sigaren in het voorjaar was achteraf gezien niet zo goed gekozen. "Want het werd daarna al snel een hele ernstige zaak" zegt de eigenaar.

Bij het uitzendbureau in de 'knik' van de Tongelresestraat was het half jaar geleden kommer en kwel: veel arbeidskrachten werden onverrichterzake naar huis gestuurd door fabrieken en andere bedrijven. Maar nu gloort er weer hoop. "Het vertrouwen in de economie zien we langzaamaan weer terugkomen" zegt directeur Frans Damen.

Laat je reactie achter