Remmet van Luttervelt

Teruggevonden letters van het Sint-Joseph Ziekenhuis onthuld

Bij het appartementencomplex Florastate aan de Aalsterweg zijn zaterdag de teruggevonden letters van het Sint-Joseph Ziekenhuis officieel onthuld. De letters waren na de sluiting en sloop van het voormalige hospitaal zoekgeraakt, maar werden recentelijk teruggevonden. Als eerbetoon zijn ze op een bord gemonteerd op de plek waar vroeger het ziekenhuis stond.

De letters van het ziekenhuis werden vorig jaar gevonden op iemands zolder. Die vroeg op sociale media van wie de letters geweest zouden zijn. Het bleek te gaan om de naam van het Sint-Joseph Ziekenhuis. Dat hospitaal verhuisde in 1991 naar Veldhoven. Vervolgens is het Sint-Joseph Ziekenhuis in 2002 samengegaan met het Diakonessenziekenhuis en veranderde de naam in het Maxima Medisch Centrum.

De Henri van Abbestichting heeft ervoor gezorgd dat de naam van het voormalige Sint-Josephziekenhuis weer zou terugkeren op een bord op de plek van de oude locatie. Op die plek staat momenteel een appartementencomplex. In november van vorig jaar werden de letters teruggeplaatst. Afgelopen zaterdag vond de officiële onthulling plaats.

Laat je reactie achter