Terugblik Sinterklaasintocht 2019 Eindhoven

De intocht van Sinterklaas in de regio was wederom een groot kinderfeest.

Ondanks de aangekondigde demonstraties is de Sinterklaasintocht goed verlopen. Voorafgaand aan het feest heeft de burgemeester plekken aangewezen waar demonstraties gehouden mogen worden.

 "U moet zich voorstellen dat wij met allerlei instanties te maken hebben. Pro-Zwarte Pietgroepen en anti-Zwarte Pietgroepen", liet burgemeester John Jorritsma al eerder weten. "Feit blijft wel dat we de lijn van de landelijke publieke en commerciële omroepen gaan volgen." 

En het is die landelijke lijn die de pro-Zwarte Pietenpartijen zo tegen de borst stuit. Deze demonstranten willen namelijk niet dat Zwarte Piet verdwijnt. De demonstranten stonden op een grasveld in de hoek van de Dr. Cuyperslaan en Winston Churchill-laan met spandoeken.

 

Eindhoven Kan het en Kick Out Zwarte Piet hebben besloten om niet te demonstreren tijdens de Sinterklaasintocht in Eindhoven op zaterdag. In plaats daarvan wordt er een demonstratie gehouden op 30 november in het centrum van Eindhoven.

In de rest van de regio werd de Goedheiligman ook welkom geheten door honderden kinderen.
Dit jaar waren er vooral nog zwarte pieten bij de intocht in Eindhoven aanwezig. Vanaf volgend jaar zal dat niet meer zijn. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen