Politie

Terreurverdachten wilden mogelijk aanslag plegen op Rutte, Wilders en Baudet

De negen terreurverdachten die vorige week donderdag werden opgepakt in Eindhoven, wilden mogelijk een aanslag plegen op Mark Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet.

Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen opsporingskringen.

Zowel de politie als het Openbaar Ministerie zouden de dreiging zeer serieus nemen. De verdachten werden op 23 september aangehouden voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Het doelwit was tot nu toe onbekend, maar volgens bronnen zouden de negen mannen, die zouden sympathiseren met het jihadistisch gedachtengoed van ISIS, mogelijk een aanslag willen plegen op Mark Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet.

Achtergrond

De negen verdachten zijn 18 tot 31 jaar oud. Acht van hen zijn geboren in Nederland, een van hen is geboren in Afghanistan. Het Landelijk Parket van justitie en de Landelijke Recherche zijn de mannen op het spoor gekomen dankzij informatie van de inlichtingendienst AIVD. De mannen worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Bij huiszoekingen werden geen wapens en explosieven gevonden. Wel zijn een groot aantal gegevensdragers in beslag genomen. 

Afgelopen donderdag heeft de rechter besloten dat de terreurverdachten veertien dagen langer blijven vastzitten.

Laat je reactie achter