advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040 / Tais da Silva

Tegenstanders Pegida willen vervolging Wagensveld

De Islamitische organisatie Oemmah Nederland wil dat Pegida-voorman Wagensveld wordt vervolgd voor het houden van een manifestatie zonder vergunning.

Pegida probeert al wekenlang tevergeefs een vergunning te krijgen om te mogen demonstreren bij de Al Fourqaanmoskee. Zaterdag dook hij daar met enkele aanhangers opnieuw op om flyers uit te delen. Toen hij bekogeld werd met stenen en eieren, nam de politie hem mee.

Oemmah Nederland zegt dat hij met zijn actie de Wet openbare manifestaties heeft overtreden. Ze vinden dat de Pegida-aanhangers moeten worden vervolgd èn de komende dagen in voorlopige hechtenis moeten worden genomen.

(De tekst gaat verder onder de Tweet)

De wet schrijft dat strafbaar is een "betoging waarvoor de vereiste kennisgeving niet is gedaan of waarvoor een verbod is gegeven". Ook is het strafbaar om te "handelen in strijd met een voorschrift of beperking". Burgemeester Jorritsma besloot afgelopen week dat de aangevraagde demonstraties van Pegida alleen toegestaan waren op het Stadhuisplein op maandag 24 juni.

Eerder besloot Pegida al eens te bedanken voor een toegestane demonstratie op het Stadhuisplein.

Laat je reactie achter