Cultuur Eindhoven

TAC en Rararadio bij winnaars Eindhovense Cultuurprijs

TAC, Onuitgesproken en Rararadio zijn dit jaar de winnaars van de Eindhoven Cultuurprijs. Woensdagavond werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van Studio040.

Onuitgesproken won de stimuleringsprijs, TAC kreeg de waarderingsprijs en Rararadio ontving de meeste stemmen voor de publieksprijs. Vanwege alle coronamaatregelen was de uitreiking dit keer digitaal. De uitzending werd opgenomen in popzaal de Effenaar.

Meerwaarde en impact
De jury keek in de beoordeling naar de meerwaarde voor Eindhoven, de impact die initiatief heeft en het verbindende karakter van een organisatie of platform. Daarnaast lette de jury op de belofte die een organisatie met zich meebrengt voor de toekomst.

Broedplaats
TAC werd beloond voor z'n plek als broedplaats voor culturele vernieuwing. Volgens de jury geeft het centrum veelbelovende makers een kans om zich te ontwikkelen en hun werk te tonen aan publiek. Ook biedt TAC ruimte aan experiment. De jury spreekt van een 'onmiskenbare waarde is voor de stad'.

Talent
Onuitgesproken is een podium voor dichters, woordkunstenaars en alles wat met taal te maken heeft. Het biedt een podium voor jong talent. De jury prijst het initiatief voor de inzet op het gebied van taal en de steun voor beginners en professionals zonder eigen belang.  De winnaar Rararadio is een onafhankelijk online radiostation. De studio van het radiostation is te vinden op het Ketelhuisplein. Rararadio wordt nu drie jaar gerund door vrijwilligers, en heeft aandacht voor het nachtleven van de stad.

Cultuur Eindhoven reikt ieder jaar de cultuurprijs uit. De winnaars krijgen een geldbedrag van 7500 euro mee naar huis.  

Laat je reactie achter