Wammes Waggel - CC BY-SA 3.0

‘t Hofke wordt niet gesplitst; BioArt definitief in Duitse woningen

De splitsing van ‘t Hofke, dat veelal wordt gezien als het oudste pand in Eindhoven, is niet aan de orde.

Eerder waren er zorgen over de staat van het monument, waarvan het oudste deel stamt uit 1584. Het staat te koop en in de verkoopvoorwaarden zou staan dat splitsing van het pand mogelijk is.

Eindhoven laat in antwoord op raadsvragen van het CDA weten dat daar geen sprake van is. “In de verkoopstukken is duidelijk als verkoopvoorwaarde opgenomen dat de gemeente op geen enkele wijze aan splitsing zal meewerken”, aldus de gemeente.

BioLab in Duitse bunkerwoningen
Op monumentaal gebied zijn er ook ontwikkelingen bij de Duitse bunkerwoningen bij de Constant Rebecque-kazerne. Het complex is door de gemeente aangewezen als gemeentelijk monument. Daarbij trekt BioArt Laboratories definitief in de panden. De gemeente heeft de woningen voor het symbolische bedrag van één euro verkocht aan de stichting.

Daarmee is wel contractueel vastgelegd dat BioArt zorg draagt aan de volledige renovatie van het complex, die voor de verkoop wel heeft gecontroleerd of de stichting een sluitende meerjarenbegroting kon overleggen, en een sluitende financiering voor de renovatie rond kon krijgen.

In maart ging Studio040 op bezoek bij BioArt in de Duitse woningen, voor de presentatie van de zogenaamde azollaburger. 

Laat je reactie achter