Photo Prestige

Supporters: Het ligt niet alleen aan Van Bommel

De slechte resultaten van PSV liggen zeker niet alleen aan coach Mark van Bommel. Dat zegt de supportersvereniging, in reactie op het ontslag van de trainer.

Ad van Gennip, van de supportersvereniging, zag het vertrek van Van Bommel al aankomen. Toch wijst hij ook nadrukkelijk naar de selectie en de technisch manager John de Jong.  "Als de bakker geen goed meel krijgt dan mislukt de taart. Dit was ook de situatie bij PSV, Van Bommel kreeg geen goede vervanging voor de spelers die in de zomer verkocht zijn. De Jong, hoofdscout, heeft geen goed netwerk. De jongens die werden gekocht zijn te jong, onervaren of niet goed genoeg."

Als de bakker geen goed meel krijgt dan mislukt de taart.

• Ad van Gennip, Supportersvereniging

"Onhoudbare situatie"
Volgens Van Gennip was het ontslag onhoudbaar: "Na het resultaat tegen Feyenoord was het ontslag te verwachten. De resultaten vielen tegen de afgelopen weken en als de achterban zich dan tegen de club keert dan is ontslag onhoudbaar."

Nieuwe coach
De supportersvereniging gelooft dat de vervanger al intern rondloopt. Volgens de vereniging moet Ernest Faber, momenteel hoofd-jeugdopleiding, het stokje van Van Bommel overnemen. "Faber gaat denk ik tot de winterstop aan de slag als trainer", vertelt Van Gennip. "Als de resultaten goed zijn dan verwacht ik dat hij aangesteld wordt voor het hele seizoen."

Drukke winterstop
PSV moet voor de winterstop nog twee wedstrijden spelen, een wedstrijd voor de KNVB beker en thuis tegen PEC Zwolle. Daarna moet er veel gebeuren volgens Ad van Gennip: "PSV kan nu zeker een drukke winterstop verwachten. De assistenten mogen wat mij betreft met Mark mee, er moeten nieuwe spelers worden gekocht en er moet wat ons betreft veel veranderen in de staf."

Verkeerde spelers werden op verkeerde posities gebruikt.

• Ad van Gennip, Supportersvereniging

Het probleem lag volgens de Supportersvereniging ook aan de verkeerde keuzes die werden gemaakt. "Verkeerde spelers werden op verkeerde posities gebruikt. Pereiro is ook een mooi voorbeeld; hij wilde geen nieuw contract ondertekenen dus werd hij niet opgesteld, terwijl de club hem toch echt wel nodig heeft gehad."

Van Bommel’s Potentie
Ad van Gennip gelooft niet dat dit Mark van Bommel's laatste club is. “Mark heeft potentie om een goede coach te worden, hij moet het eerst bij kleinere clubs laten zien.”

Laat je reactie achter