Studio040

Summerschool basisschool De Springplank van start

Basisschool De Springplank in het Eindhovense stadsdeel Gestel opent vandaag haar 'Summerschool'. Dat doen ze voor leerlingen die tijdens de coronacrisis mogelijk een achterstand hebben opgelopen.

Basisschool De Springplank maakt hiervoor gebruik van een speciale subsidie van de Rijksoverheid om de gevolgen van Covid-19 voor scholieren op te vangen.  "We hebben 62 verschillende nationaliteiten op school”, zegt directeur Michelle Evers van De Springplank. "Een deel spreekt thuis de taal van hun ouders en alleen op school en met vriendjes Nederlands. Net als in de schoolvakanties hebben we gezien dat tijdens de coronacrisis hun Nederlands achteruit is gegaan."

Het is niet alleen het wegwerken van een achterstand. We richten ons ook op het sociaal-emotionele aspect van deze leerlingen.

• directeur Michelle Evers van De Springplank

52 leerlingen
In totaal zijn er 52 van de 262 leerlingen van De Springplank aangemeld voor de Summerschool. Zij krijgen de komende twee weken iedere dag van 9.00 uur tot 12.00 uur onder andere reken- en taalles, maar ook persoonlijke aandacht. "We richten ons ook op het sociaal-emotionele aspect van deze leerlingen. Door leerlingen de Nederlandse taal meer eigen te laten maken durven ze zich beter te uiten en draagt dit bij aan hun zelfvertrouwen", aldus Evers.

Extern bedrijf
De Gestelse basisschool heeft De Wilde Huiswerkbegeleiding (Eindhoven en Waalre) in de arm genomen om de Summerschool op te zetten en uit te voeren. "We hebben ervoor gekozen om een extern bedrijf in te schakelen”, gaat Evers verder. "Het team heeft een druk jaar achter de rug waarin veel werk is verzet en is toe aan een verdiende vakantie.” Toch staan er een paar docenten voor de klas, Zij hebben zich vrijwillig aangemeld. De Summerschool is open tot en met vrijdag 24 juli.

Laat je reactie achter