advertentie Banner Profile Mekkes

Summa schotelt basisschool verrassingslunch voor

Een extra blijk van waardering woensdag voor leerkrachten van basisschool De Ontmoeting in Woensel Noord. Ze werden getrakteerd op een verrassingslunch door studenten van Summa Horeca.

Er komt maar geen einde aan de stroom hart-onder-de-riemacties die sinds de uitbraak van het corona-virus is losgekomen. Er was al het lichtend hart van ASML voor de buren van ziekenhuis Máxima. Later hingen PSV-supporters een spandoek ook bij het Catharina Ziekenhuis en kreeg datzelfde personeel ook nog een muzikaal eerbetoon van de Eindhovense brandweer. Vandaag stonden leerkrachten van basisschool De Ontmoeting in Woensel Noord in de schijnwerpers. Uit handen van een student van de Summa-opleiding Horeca, kregen zij een meer dan serieuze lunch voorgeschoteld.

School dicht
Omdat studenten vanwege de corona-crisis nog altijd niet op hun school terecht kunnen, zocht de opleiding naar een geschikt alternatief om zich dienstbaar op te stellen. Teamleider Ger Merx: "Het basisonderwijs heeft natuurlijk geen makkelijke tijd achter de rug. Er moest daar veel gepuzzeld en nagedacht worden om het allemaal draaiende te houden. Dat verdient zeker waardering! Wij voelden ons geroepen om daar iets mee te doen."

Summa Plaza
Het Summa College had voor deze periode de start van haar eigen Summa Plaza op het programma staan. Een soort praktijkruimte, waarin studenten van verschillende opleidingen producten en diensten leveren aan de buurt. Koffie en gebak van aspirant-barista's, een knipbeurt van leerling-kappers, een hapje eten van Horeca-studenten. Maar de aftrap van dit Plaza moest ook al door corona worden uitgesteld. 

Directeur Esther Baten van De Ontmoeting sprak namens het personeel haar dank uit voor de lunch. 'We voelen ons nooit ondergewaardeerd, hoor! Maar tóch is het heel mooi, als mensen van buiten hun waardering uitspreken. Dat motiveert ons alleen maar meer."

Laat je reactie achter