Summa en Stadstoezicht slaan handen ineen

In de school Summa Veiligheid is zondag een dependance van Stadstoezicht Eindhoven geopend.
Deze vestiging van Stadstoezicht moet ervoor zorgen dat studenten meer praktijkervaring opdoen door op te trekken met handhavers. Studenten van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid vergaren hun kennis nu voornamelijk via schoolboeken en oefeningen binnen de schoolmuren, maar door de komst van handhavers in het gebouw moet daar verandering in komen.  In de praktijk betekent dit dat studenten mee op pad kunnen met boa's, die dagelijks aanwezig zullen zijn in het gebouw, om te ervaren hoe het is om te werken in de echte wereld.

'Onze studenten zullen niet opeens boetes gaan uitdelen, maar wel kijken hoe het gedaan wordt en bijvoorbeeld iemand aanspreken die zijn rommel op straat laat slingeren', vertelt directeur Evy Loos. 

Door deze samenwerking tussen Stadstoezicht en Summa moeten studenten beter beslagen ten ijs komen na het afstuderen. 'Ik heb niet de ambitie om na mijn studie als boa aan de slag te gaan, maar heb wel het gevoel dat deze ervaring ervoor zorgt dat je steviger in je schoenen staat en je kan helpen in de toekomst', vertelt student Georgina Tuin. 

Ook Stadstoezicht en gemeente Eindhoven zien de positieve kanten van de samenwerking. Aan de ene kant hopen ze dat studenten aan de slag zullen gaan als handhavers in de toekomst en tegelijkertijd kunnen huidige handhavers terecht op de school voor bijvoorbeeld bijscholing of raad van docenten. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen