Studio040

Studio040 en Glow FM voorlopig non-stop

De Eindhovense radiostations Studio040 en Glow FM zenden de rest van de maand vrijwel alleen nog non-stop muziek uit.

De maatregel is een gevolg van de verscherpte richtlijnen rond de bestrijding van het nieuwe coronavirus, zegt directeur-hoofdredacteur Michiel Bosgra. "Onze radiozenders draaien voor een groot deel op vrijwilligers die de rest van de week een opleiding volgen of ergens anders werken. Al met al komen er gedurende de week vele tientallen mensen hier over de vloer. we vinden het niet verantwoord daar nu mee door te gaan."

Studio040 legt nu prioriteit bij de vaste nieuwsredactie. Die werkt wel door, al wordt een deel van het werk vanaf thuis gedaan. "Veel van onze systemen werken tegenwoordig online, zodat het niet uitmaakt waar de redacteur zit. Alleen het maken van video's werkt toch het beste als je vanaf onze centrale locatie kunt werken", legt Bosgra uit.

Het beperken van het aantal mensen dat in het studiopand aan het werk is, is ook bedoeld om te voorkomen dat de journalisten van de nieuwsredactie besmet raken met het coronavirus. "Ook al is dat virus vooral gevaarlijk voor specifieke groepen. We willen niet dat we een rol spelen in het besmetten van kwetsbare mensen. En het zou ook erg lastig zijn als meerdere journalisten tegelijk ziek zouden worden."

Laat je reactie achter