Aäron Schafrat | Studio040

Studenten TU/e bedenken nieuw soort duurzaam speelgoed

Een nieuw speelgoed, ontwikkeld door vier studenten Industrial Design van de Technische Universiteit: Fitit. Duurzaam, maar vooral hartstikke simpel.

Wat begon als een project op de universiteit is inmiddels uitgegroeid tot een heuse startup. Mauk van Beek, Julia Arntz, Tessa van Abkoude en Chris Bernsen moesten voor een opdracht een product ontwikkelen en bedachten na de nodige brainstormsessies Fitit. Tessa: "Het is eigenlijk heel simpel. Het zijn ronde verbindingsstukjes met gleufjes erin. Zo kun je van stukken karton van alles maken." Julia vult aan: "Karton is niet alleen duurzaam, iedereen heeft het wel in huis. Zo kun je meteen paar Fitits al meteen aan de gang." In de werkplaats van de studie prijken een Eiffeltoren, trein en vliegtuig op de werkbank, allemaal gemaakt met behulp van de houten stukjes.

Superlokaal
Inmiddels zijn er al 2500 Fitits over de toonbank gegaan, vooral bij bso's vinden ze gretig aftrek. "Het is geweldig om te zien dat mensen ons product ook echt willen hebben", zegt Tessa. Julia vult aan: "En kinderen zijn er heel enthousiast over. Voor de wat jongere kids was het in het begin wel lastig om zelf te bedenken wat ze er allemaal mee kunnen. Daarom hebben we nu inspiratie op onze website staan." Dat het bedrijfje van de jonge studenten nog wel even doorgroeit lijk dus wel zeker. Julia: "En binnenkort gaan we alles laten maken op Strijp-S, dan is het helemaal een superlokaal product."

Laat je reactie achter