Fontys Pulsed

Studenten in actie tegen armoede Libanon: zeecontainers vol hulpgoederen

Elf Eindhovense Fontys-studenten zijn bezig met een grote hulpactie voor Libanon. Op Strijp-S zamelen ze hulpgoederen in.

Mensen kunnen hier levensmiddelen, kleding, meubels of oude laptops doneren. Libanon is namelijk getroffen door meerdere crisissen, en er is veel armoede op dit moment. Met de actie proberen de studenten zoveel mogelijk Libanezen te helpen. 

Bij de actie werken de Fontys-studenten samen met studenten uit meer dan twintig landen. In Libanon zijn hulporganisaties actief die zorgen dat de spullen op de goede plek terechtkomen.

De spullen worden verzameld en opgeslagen in het Klokgebouw. Uiteindelijk gaan die spullen straks allemaal in twee grote zeecontainers, om ze op die manier naar het Midden-Oosten te vervoeren. Ook hebben de studenten op Strijp-S een pop-up museum gemaakt. Hier zijn onder meer beelden en tekeningen van kunstenaars en kinderen uit Libanon te zien. De werken worden ook verkocht, om zo  geld in te zamelen voor het goede doel. Inmiddels staat de teller op 2600 euro.

Libanon kampt met de nodige problemen. Zo vangt het kleine Arabische land meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen op, terwijl de eigen economie op instorten staat. De werkloosheid is enorm, veel inwoners leven in armoede en het land is zwaar getroffen door corona. Door de problemen kan ongeveer de helft van de kinderen niet naar school.

Het pop-up museum staat er nog twee weken.

Laat je reactie achter