advertentie Banner Profile Mekkes

Bart van Overbeeke

Studenten en zonneauto naar Australië

Het batterijpakket is er al en morgen vertrekt ook de rest van de zonneauto van Solar Team Eindhoven naar Australië. Een dag later gaan ook de studenten erachteraan.


Het team van de TU/e doet weer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge. Dat is een tweejaarlijks wereldkampioenschap voor zonneauto's. De wagens rijden over een afstand van meer dan 3000 kilometer in twee klassen: een voor raceauto's en een voor auto's die twee of meer personen kunnen vervoeren. Het Solar Team van de TU/e doet met gezinswagen Stella Era mee aan de wedstrijd.

In Australië hebben studenten nog wel wat voorbereidingstijd: de wedstrijd begint pas op 13 oktober. De tijd tot de wedstrijd gebruikt het team om de auto verder te testen en zich voor te bereiden op alle mogelijke situaties door verschillende protocollen te oefenen.

Uiteraard bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst, maar het Solar Team van de TU/e heeft wel een reputatie hoog te houden: de afgelopen drie edities van de World Solar Challenge werden door het Eindhovense team gewonnen.

Laat je reactie achter