Ralf Mohnen

Studenten brengen ode aan zorgpersoneel Catharina Ziekenhuis

Studenten van de Rockacademy hebben een nummer geschreven om het personeel van het Catharina Ziekenhuis een hart onder de riem te steken.

De tekst van het nummer werd gemaakt uit inzendingen van het zorgpersoneel zelf, zegt zangeres Anouk Vrakking. “Het was de bedoeling dat personeel tekst in stuurde waarin ze vertelde wat deze coronatijd met hen doet. Met het idee om daar één inzending uit te kiezen die we in de liedtekst zouden verwerken. Maar uiteindelijk hebben we bijna alles gebruikt.”

De studenten kwamen via hun school in aanraking met het ziekenhuis, dat in de vorm van het muziekstuk zijn waardering wilde tonen voor het werk dat de zorgmedewerkers in de coronacrisis doen.

“Wij kwamen in contact met de zorgmedewerkers. Ze lieten weten dat het nummer vooral hoopvol moest zijn. Ik wilde daarbij wel recht doen aan de moeilijke realiteit waarin ze hebben moeten werken”, vertelt Vrakking.

Uiteindelijk was het ook voor de muzikanten een mooie uitdaging in coronatijd. “We hebben voldoende tijd om muziek te schrijven, maar het naar buiten brengen is moeilijker. Ook daarom was dit mooi om te doen”, besluit de zangeres.

Laat je reactie achter