Street art onthuld in tunnel onder Boutenslaan

Aan de tunnel aan de Alberdingk Thijmlaan, die onder de Boutensweg doorloopt, heeft wethouder Rik Thijs een kunstwerk van kunstenaar Joram Roukes onthuld.

Roukes maakte het werk in het kader van het Tunnelvisie-project. Dat project werd in 2016 opgestart en is inmiddels zichtbaar op 48 plekken in de stad. Gemeente Eindhoven lanceerde daarom ook een webpagina waarop alle verschillende kunstwerken in de stad op een kaart te zien zijn.

En daarop staat dus ook het werk van Roukes, die de street art in de tunnel opdraagt aan de diversiteit in de stad. “Door de groeiende bedrijvigheid in met name de technologiesector in Eindhoven heeft de stad een buitengewoon eclectisch karakter verkregen”, zegt Roukes.

“Ik wil deze schildering niet over technologie maken, maar juist over deze diversiteit als gevolg ervan. Dit zijn collages van trekvogels, dwaalgasten, exoten en hier en daar een exemplaar dat blijft en een nest bouwt. Het is een ode aan de kleuren en het gezang van de mensen die door de stad worden aangetrokken”, aldus Roukes.

Laat je reactie achter