Feelgood Market Feelgood Market

Streep door FeelGood Market: ‘Kleintjes worden opzij geschoven’

Er vindt komende zondag geen FeelGood Market plaats. De gemeente Eindhoven heeft de vergunning voor het initiatief ingetrokken.

Die vergunning werd enkele maanden geleden al uitgereikt, toen ook al bekend was dat DDW op dezelfde datum zou plaatsvinden, zo zegt organisator Priya van Breugel. Maar ze kreeg vorige week te horen dat de markt op zondag 17 oktober niet mag plaatsvinden.

Dat zou zijn gebeurd  om plaats de maken voor de Dutch Design Week.

En dat bericht viel niet goed bij Van Breugel, die zich niet serieus genomen wordt door de gemeente. “We snappen dat de Dutch Design Week een groot evenement is voor de gemeente maar we hebben de FeelGood Market altijd op hetzelfde moment kunnen organiseren. Nu zou dat plotseling niet meer mogen wegens ‘veiligheid en verkeer’”, zegt Van Breugel, die niet te spreken is over de handelswijze van de gemeente.

“Het voelt heel erg als de kleine die ten bate van de grote opzij wordt geschoven. We zouden al uitwijken naar de Torenallee in plaats van onze vaste plaats op het Ketelhuisplein, maar daar hebben we begrip voor. Maar van dit besluit balen we omdat we het hele jaar door, elke maand, onze markt organiseren. Daarmee dragen we ook bij van de levendigheid in Eindhoven en Strijp S. Het lijkt er niet op dat dat gewaardeerd wordt”, laat Van Breugel weten.

'Kleine ondernemers geraakt'
Bovendien worden volgens de organisator ook kleine ondernemers geraakt door de beslissing van de gemeente. “We hebben alle deelnemers van de markt af moeten zeggen. Slecht voor hen, omdat ze bij ons altijd een goede omzet kunnen draaien. Maar ook slecht voor ons, voor de FeelGood Market en onze geloofwaardigheid”, zegt Van Breugel.

Het is immers niet de eerste keer dit jaar dat het evenement op het laatste moment moest worden geannuleerd. “Dat was vanwege corona en overheidsmaatregelen, maar het helpt ons niet. Dit is voor ons een nieuwe streep door de rekening.”

Reactie gemeente
Gemeente Eindhoven laat weten begrip te hebben voor de onvrede bij de organisatoren van markt, maar laat ook weten weinig aan de situatie te kunnen doen. "De Feelgood Market heeft een vergunning voor één jaar, voor zeven markten. De vergunning is gekoppeld aan de locatie Ketelhuisplein. Al jaren weet de organisatie dat er tijdens DDW geen mogelijkheid is om op het Ketelhuisplein een Feelgood Market te organiseren."

Dat heeft te maken met de voortdurende ontwikkelingen op Strijp S, zo meldt de gemeente. "Desondanks kunnen we ons voorstellen dat het vervelend is voor de organisatie dat ze op 6 oktober te horen kreeg dat de markt dit jaar niet op 17 oktober kan plaatsvinden. Niet op het Ketelhuisplein vanwege DDW en helaas ook niet op een andere plek op Strijp-S. Samen met organisatoren kijken we altijd naar andere mogelijkheden. Echter is er door de steeds veranderende situatie op Strijp-S dit jaar geen ruimte om tijdens de DDW-weekenden een markt veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. Het verplaatsen van de markt naar 29 oktober zou op Strijp-S de enige mogelijkheid zijn”, aldus de gemeente.

Laat je reactie achter