Stadhuis Eindhoven Studio040

Streep door avondklok; Eindhoven wacht reactie kabinet af

De avondklok moet per direct worden opgeheven. Zo oordeelt de rechter in de zaak die Viruswaarheid aanspande tegen de staat. Eindhoven wacht de reactie van het demissionair kabinet af.

Volgens de rechter is de avondklok niet op de juiste wet gebaseerd. Volgens de rechtbank is de maatregel gebaseerd op een wet waarbij het kabinet geen tijd heeft om een speciale wet te maken, bijvoorbeeld bij een dijkdoorbraak. Omdat over de avondklok al eerder werd gedebatteerd in de Tweede Kamer, was dit niet het geval.

Het kabinet heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van de rechter. Gemeente Eindhoven liet weten nog niet te weten of met de uitspraak de avondklok ook niet meer gehandhaafd wordt. Een woordvoerder laat weten de reactie van het kabinet af te wachten. De verwachting is wel dat het kabinet vandaag nog komt met een reactie. 

De Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant vraagt inwoners om alle coronamaatregelen op te blijven volgen. 'Juist omdat het totaalpakket aan maatregelen nodig is om het virus onder controle te krijgen en houden', laat de organisatie weten. De Veiligheidsregio zegt ook een vinger aan de pols te houden. 'Als we signalen krijgen over mogelijke onrust, feesten of andere zaken dan kijken we specifiek per situatie hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. We hebben geen kant-en-klaar-pakket aan voorzorgsmaatregelen'.

Laat je reactie achter