Strandbad Nuenen ook zonder beheer populair

Zonder het vertrouwde toezicht van exploitant Laco, is het Strandbad in Nuenen sinds kort weer open voor publiek. De badgasten die er woensdag kwamen, konden er goed mee leven. ‘Ik neem gewoon een extra luier voor mijn dochter mee’.

Het voormalige Laco-strandbad was lang dicht, sinds de gemeente Nuenen afscheid nam van de gelijknamige exploitant. Gehoopt werd op een opvolger die door toevoeging van evenementen en ander vertier voor meer geld in het laatje zou zorgen. Maar die ‘prins op het witte paard’ werd niet gevonden en dus was het bad dicht, nadat de contracttermijn van Laco afliep. Toch kondigde de gemeente toen al aan dat het bad vanaf juli toch weer open zou gaan. Zonder beheer desnoods, maar wel veilig en verantwoord, met een duidelijk afgeschermd ondiep stuk, waar kinderen zonder diploma naar hartelust konden spartelen, zonder direct te verdrinken.

Toezicht
Die overgangsvariant ging begin juli open en trok op deze zonnige woensdagmiddag (28 graden) gelijk veel publiek en positieve reacties. “Blij dat het weer open is”, zegt een tiener opgelucht. “En gratis. Dat scheelt in de portemonnee.” 
Dat er geen badmeesters rondlopen, vinden de meeste badgasten geen punt. “Ik let zelf wel op mijn kinderen. Daar heb ik geen toezicht bij nodig”, vertelt een moeder van drie jonge kinderen. “En dat er geen wc’s meer zijn? Ach, ik heb maar wat extra luierbroekjes meegenomen. Gaat prima zo.” Als het aan een oudere bezoeker ligt, blijft het nog even zo: “Toezicht? Ga weg! Wij zwommen vroeger overal: in de zee, in het kanaal. Daar was nooit toezicht bij. Gaat prima, joh!” 

Geen badmeesters? Ach, ik let zelf wel op mijn kinderen

• bezoeker Strandbad, moeder van drie kinderen

Overschat
De man sneert nog wel even naar de gemeente, dat het zover liet komen. “Ze hebben totaal overschat wat je met deze plek kunt. Een evenementje met een paar honderd mensen, zoals het Kever-weekend.. dat kan prima hier. Maar grootschalige events met duizenden tot tienduizend hossende en housende jongeren? Dat moet je hier toch niet willen? Waar moeten die überhaupt parkeren? En wat zeg je dan tegen die abonnementhouders die dan iedere keer drie dagen voor en na zo’n event niet kunnen komen, omdat hier van alles opgetuigd en afgebroken moet worden? Nee, dat is totaal verkeerd ingeschat.”

Laat je reactie achter