Studio040

Strandbad in Nuenen nog niet op 1 mei open

Strandbad Enode in Nuenen gaat voorlopig niet open. Ook na 1 mei kunnen zwemmers daar niet op rekenen. Er is nog geen exploitant gevonden voor het strandbad en ook de huidige coronamaatregelen spelen een rol.

Wethouder Joep Pernot gaf dit woensdagavond aan in de commissievergadering, nadat verschillende politieke partijen zoals D66, PvdA en De Combinatie hier vragen over stelden. Afgelopen weekend werd bekend dat Laco, exploitant in sport- en vrijetijdsaccommodatie, na 25 jaar geen uitbater meer is van Strandbad Enode.

Het strandbad wordt volgens de wethouder 'op korte termijn' geopend, maar zeker niet aan het begin van het seizoen dat normaal gesproken 1 mei begint.

Andere ingang voor bezoekers
Op dit moment loopt de ingang van Strand Enode over het terrein van Laco dat eigenaar is van het horecagedeelte. Wethouder Pernot ziet mogelijkheden voor een nieuwe ingang of om afspraken met Laco te maken over het recht van overpad.

Het horecaterrein blijft in bezit van Laco. Een nieuwe exploitant mag in de toekomst ook horeca uitbaten. “Ik kan voorstellen dat deze exploitant dan afspraken maakt met Laco. Wij staan daar als gemeente buiten”, zegt wethouder Pernot.

Laat je reactie achter