advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Stoet legervoertuigen rijdt door regio tijdens Operatie Market Garden

In de regio Eindhoven rijdt zaterdag weer een lange stoet van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Hiermee wordt stilgestaan bij Operatie Market Garden van de geallieerden, die de bevrijding van de regio inluidde.

De honderden voertuigen starten in het Belgische Leopoldsburg, en gaan dan in etappes richting eindbestemming Nijmegen. In de regio rijden ze via Valkenswaard, Waalre, Eindhoven en Son richting het Veghel.

Operatie Market Garden
Operatie Market Garden is een één van de grootste militaire luchtlandingsoperaties uit de Tweede Wereldoorlog. Tussen 17 en 25 september 1944 maken de geallieerden een opmars door het zuiden van Nederland en bevrijden dorpen en steden als Valkenswaard, Eindhoven, Veghel en Nijmegen. De brug van Arnhem, het beoogde einddoel van de operatie, werd niet gehaald. Pas in 1945 wordt geheel Nederland bevrijd.

Herdenkingstocht
Zaterdag trekken onder meer tanks, motors en andere pantservoertuigen in een stoet door de regio. Rond half één 's middags is de stoet in Eindhoven. Zondag 22 september wordt de tocht hervat en vertrekt de stoet vanuit Veghel via onder andere Grave, Wijchen en Groesbeek naar eindbestemming Nijmegen.

Laat je reactie achter