Catharina Ziekenhuis

Steeds minder coronapatiënten in ziekenhuizen regio Eindhoven

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in regio Eindhoven is verder gedaald. In totaal liggen er nog 92 patiënten in het Catharina, het MMC en St. Anna.

De afname volgt een landelijke trend waarin het aantal coronabesmettingen steeds lager wordt.

Vorige week lagen er 103 patiënten in de ziekenhuizen in de regio, de week daarvoor 132. De trend van de laatste weken zet dus door.

De meeste coronapatiënten liggen in het Catharina Ziekenhuis. 50 mensen met corona liggen daar, van wie acht mensen op intensive care liggen. In het Maxima Medisch Centrum liggen 32 patiënten van wie negen op de IC liggen. In het St. Anna Ziekenhuis liggen tien coronapatiënten waarvan één op de IC.

De afname van het aantal patiënten wordt ook zichtbaar uit de cijfers van het RIVM. Niettemin gaat het langzaam, laat een woordvoerder van het Catharina Ziekenhuis weten. “Het aantal coronapatiënten dat we opnemen wisselt van dag tot dag. Maar over het algemeen neemt het af. Daarbij helpt het dat we sommige patiënten naar huis kunnen sturen om ruimte te maken voor de reguliere zorg”, zegt de zegspersoon.

Zorgmijders
Toch zijn er zorgen ondanks het afnemende aantal coronabesmettingen. “We zien dat veel patiënten die afspraken maken bij de polikliniek, die afspraken zelf afzeggen”, zegt een woordvoerder van het Sint Anna Ziekenhuis. “Dat is een slecht ontwikkeling omdat het niet nodig is. Als we geen capaciteit hebben om mensen te helpen, dan bellen wíj wel af.”

Later meer zorg 
“Mensen hebben namelijk niet voor niets een afspraak in het ziekenhuis. De kans is groot door nu behandeling uit te stellen, er op een later moment méér zorg gegeven moet worden. We willen daarom nadrukkelijk oproepen om naar het ziekenhuis te komen als iemand een afspraak heeft”, zegt de woordvoerder.

Ook op de kaart van het RIVM is een afname van het aantal besmettingen te zien RIVM

Laat je reactie achter