SQ Vision

Station Eindhoven ontruimd: persoon aangehouden

De politie heeft donderdagavond een persoon aangehouden op het station in Eindhoven. Op last van de politie is het station ontruimd. Verschillende treinstellen werden doorzocht.

De politie zocht in de trein naar een 'mogelijk gesignaleerd persoon'. Twee perrons zijn afgesloten. 

Een getuige die ruim een uur in een stilstaande trein zat op het station, meldt dat er veel politie in de trein aanwezig was. "Ze liepen zwaarbewapend door het gangpad. Alle deuren zijn hermetisch afgesloten, we konden er niet uit. We moesten op onze plek blijven zitten en onze handen omhoog doen en mobieltjes wegstoppen. We mochten niet lachen. Het was best eng." 

Na de arrestatie was de politie-inzet niet ten einde. Er werd in de trein nog gezocht naar 'mogelijke voorwerpen'. Het is niet duidelijk of daarbij ook wat is gevonden. De politie heeft een speciaal team ingezet op station Eindhoven, om de 'gesignaleerde persoon' te zoeken. Het gaat om een verdachte in een lopend onderzoek, meldt de politie. 

 

Treinverkeer gestremd
Door de inzet van de politie lag al het treinverkeer urenlang stil. 

Een reiziger op het station in Eindhoven vertelt dat er weinig informatie werd doorgegeven. "Er is veel politie op perron 1 en 2. Op de andere perrons wordt extra gecontroleerd. Het lijkt erop dat alle treinen die binnenkomen op de eerste twee sporen, door politie wordt nagekeken. Maar wat er precies gebeurt weet ik niet. Dat wordt ons niet verteld."

Ondanks de onduidelijkheid is er geen paniek, vertelt hij. "Iedereen is vrij rustig. Mensen kijken vooral naar andere mogelijkheden om verder te reizen."

Inmiddels is het treinverkeer weer op gang.

Laat je reactie achter