advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Starters en senioren krijgen meer kansen op de woningmarkt

De Gemeente Geldrop-Mierlo gaat starters en senioren helpen om aan huur- en koopwoningen te komen. Dat is tijdens de raadsvergadering van maandag besloten. De nieuwe woonvisie biedt weer hoop voor het echtpaar uit Mierlo, Gerrit Vega en Franka van Loon. Zij zijn al jaren op zoek naar een huurhuis om hun oude dagen de slijten.

Het stel woonde een tijd in België. Nadat de kinderen het nest verlieten, wilden zij weer terug naar Mierlo. Via een woningbouwvereniging schreven zij zich in om aan een huurhuis te komen. Volgens de vereniging zou de wachtrij voor een huis een jaar duren, daarom huurden zij een particuliere woning om de tijd te overbruggen. Dat is nu zes jaar geleden. 

Zij worden er gek van. "Ik heb een goede baan, dus ik kan de particuliere woning betalen, maar mijn pensioen lijdt er wel onder. Als ik dadelijk niet meer werk, zal er niet veel meer over blijven. Dan hebben wij echt een probleem", aldus Vega. 

Vega hoopt dat er door de nieuwe plannen nu echt verandering komt. Het stel wenst zich graag een huisje waar zij hun oude dagen kunnen slijten.


Laat je reactie achter