Schrijven Lezen is zilver, schrijven is goud

Stadsplan tegen analfabetisme van start

Gemeente Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven en het Ster College gaan vanaf deze week aan de slag met het nieuwe stadsplan om laaggeletterdheid aan te pakken.

De Week van de Alfabetisering start maandag. In deze week wordt landelijk en lokaal aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Gemeente Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven en het Ster College organiseren verschillende activiteiten. Dit doen ze samen naar aanleiding van het gezamenlijke stadsplan die in juli is gemaakt. Donderdag worden ook officieel de papieren hiervoor ondertekend.

Waar ging het stadsplan ook alweer over?
In het kort wil de gemeente Eindhoven, de Bibliotheek en het Ster College laaggeletterdheid aanpakken. De plannen om laaggeletterdheid aan te pakken staan in het stadsplan Basisvaardigheden 2020-2024. De ambitie is jaarlijks 1700 laaggeletterde inwoners te helpen. Dat dit plan nodig is, mag duidelijk zijn. Er zijn naar schatting tussen de 17.000 en 23.000 laaggeletterden in Eindhoven. De meesten van hen, zo'n tweederde, is van oorsprong Nederlands.

Ondertekening
Donderdag wordt het stadsplan dus ondertekend door wethouder Onderwijs Stijn Steenbakkers, Régine van Lieshout, directeur Stercollege en Albert Kivits, directeur-bestuurder Bibliotheek Eindhoven.

Laat je reactie achter