Stadsbrouwerijen slaan handen ineen

Stadsbrouwerij 100 Watt en Van Moll slaan de handen ineen om de gevolgen van de coronacrisis door te komen.

De brouwerijen brengen onder de slogan ‘Help ons een Eindje op weg’ een bierpakket op de markt. Dit in een poging de economische schade van de coronacrisis enigszins te beperken.

“Iedere kleine brouwerij start in principe met een eigen café waar het bier wordt geschonken. Dat is een mooi verdienmodel omdat je je eigen bier rechtstreeks aan de consument verkoopt. Via die weg wil je als brouwerij geleidelijk de productie opschroeven met verkoop aan bijvoorbeeld supermarkten en horeca”, zegt Wouter Workum van 100 Watt Brewery.

De sluiting van die laatste heeft daarom flinke impact op de kleine brouwers. “De inkomsten die we normaal uit de horeca-verkoop zouden halen lopen we mis. Die wordt bovendien niet gecompenseerd door de verkoop bij slijterijen en supermarkten”, zegt Workum.

“Bij de eerste golf nam de verkoop in de supermarkt wel toe, toen de horeca moest sluiten. Die beweging blijft nu vooralsnog uit”, vertelt de zegsman.

Het bierpakket dat uit de samenwerking is ontstaan, is vanaf woensdagmiddag via de sites van beide brouwerijen te bestellen.

Laat je reactie achter