advertentie Banner Siteli

Studio040

Eindhoven en Geldrop-Mierlo kleuren rood voor evenementenbranche

Dinsdagavond kleurden verschillende gebouwen in Eindhoven en Geldrop-Mierlo rood. Dat gebeurt in kader van een landelijke actie 'vijf voor twaalf'.

Het Nuenense bedrijf in evenemententechniek Hoevenaars zorgde  voor de belichting bij het Stadhuis. Verschillende overheidsgebouwen door het land kleurden dinsdagavond rood van 21.00 uur tot 23.55 uur. Op het einde werd er 'symbolisch' de stekker eruit worden getrokken en ging het licht uit. 

In Eindhoven kleuren onder andere het Stadhuis, Parktheater, Klokgebouw en De Effenaar rood. In Geldrop-Mierlo wordt Centrum Hofdael en in Veldhoven Theater de Schalm.

'Nog even en de branche gaat op zwart'
 Met deze actie willen bedrijven in de evenementenbranche aandacht geven aan de toenemende problemen die zij ervaren door de coronacrisis. "Het water staat ons aan de lippen en de klok tikt door. Nog even en de complete branche gaat volledig op zwart", laat het bedrijf weten. Hoevenaars zorgt onder andere voor de technische productie van Dutch Design Week, Lakedance, verschillende evenementen in het Klokgebouw en Koningsdag Eindhoven.

"Op het einde van deze maand zitten toeleveranciers voor evenementen een half jaar zonder inkomsten. Denk hierbij aan tentenbouwers, toiletleveranciers, beveiliging, hekkenboeren, stroomleveranciers, cateringbedrijven, ticketsupport, licht, geluid en video bedrijven."

Tekst gaat verder na de foto's.

'Regelingen moeten doorgetrokken worden'
Volgens Hoevenaars hebben alle overleggen met de overheid tot nog toe nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. "De regelingen als NOW en TVL moeten doorgetrokken worden tot het moment waarop er weer normale evenementen, voorstellingen en festivals mogelijk zijn", stelt het bedrijf. "Bovendien zal de vaste lasten ondersteuningsregeling verbeterd moeten worden, zodat ook de grotere bedrijven kunnen blijven voortbestaan."

Eenmalig een vergoeding van 5000 euro valt voor grote bedrijven compleet anders uit als voor de kleinere aanbieders op de markt.

• organisatie Hoevenaars

"We begrijpen dat de overheid niet het complete omzetverlies kan compenseren, maar het zou netjes zijn als ze ons in ieder geval uit de kosten halen." Op woensdag 12 augustus vindt er een nieuw debat plaats in Den Haag over dit onderwerp.
 

Laat je reactie achter