Studio040

Stad stopt met afsluiten van Kruisstraat in avonduren

De Kruisstraat in Eindhoven wordt vanaf donderdag niet meer 's avonds afgesloten voor verkeer. Dat heeft het stadsbestuur besloten, na kritiek vanuit de gemeentelijke bezwarencommissie.

De maatregel zou namelijk juridisch onvoldoende zijn onderbouwd. De gemeente voerde de maatregel onlangs in na klachten van bewoners over overlast door hardrijders op de Kruisstraat. Zo was er sprake van 'showgedrag' in de avonduren. Afsluiting leidde uiteindelijk tot minder overlast op de Kruisstraat. 

Klachten

De bewoners op de Kruisstraat waren blij met de afsluiting, maar de maatregel zorgde weer voor hardrijdende automobilisten en showgedrag in de zijstraten. Bewoners uit die straten klaagden. Ook maakte een groep ondernemers bezwaar tegen het verkeersbesluit vanwege het verlies aan inkomsten en problemen met de bereikbaarheid. 

Advies

Daarop besloot de gemeente tot een bijeenkomst met ondernemers en buurtbewoners. De bezwarencommissie was daar ook bij en kwam tot de conclusie dat er een streep moet komen door de maatregel. Dat advies volgt het stadsbestuur nu dus op. 

Leefbaarheid

De komende tijd houdt de gemeente de situatie in Woensel Zuid in de gaten, om nieuwe escalatie te voorkomen. De afsluiting was onderdeel van een pakket aan maatregelen om de leefbaarheid in dit stukje Eindhoven te verbeteren. Eerder bleek uit een vernietigende rapport dat die leefbaarheid flink onder druk staat, vanwege overlast en criminaliteit.

Laat je reactie achter