St. Anna Ziekenhuis locatie Eindhoven St. Anna Zorggroep

St. Anna Ziekenhuis en TopSupport begeleiden Nederlandse sporters in Tokyo

De Olympische Spelen in Tokyo krijgen een Eindhovens tintje: de Nederlandse sporters staan tijdens het sportevenement onder medische begeleiding van TopSupport en St. Anna Ziekenhuis.

Specifiek gaat het om de open water zwemmers, schoonspringsters, synchroon zwemsters, hippische ploeg, BMX-ers en tennissers. Zij zullen begeleid worden door verschillende zorgprofessionals van het ziekenhuis en TopSupport. "We leven hier met het team al een hele tijd naar toe. Vorig jaar gingen de Spelen helaas niet door, dus we kijken er nu extra naar uit. De voorbereidingen waren goed en we zijn klaar om onze topatleten zo goed mogelijk te ondersteunen," aldus orthopedisch chirurg Van Zoest. 

Begeleiding

Van Zoest zal zich tijdens de Olympische Spelen richten op de orthopedische ondersteuning van alle atleten en de sportmedische zorg van de BMX-ers en tennissers. Sportfysio- en manueel therapeut Guus Gilsing verzorgt de medische begeleiding van synchroon zwemsters Bregje en Noortje de Brouwer. Ook is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van schoonspringsters Inge Jansen en Celine van Duijn, die hij al sinds 3 jaar ondersteunt in aanloop naar de spelen in Tokyo. De open water zwemmers worden bijgestaan door manueel therapeut Patrick Martens, terwijl manueel therapeut Tessa van Roy de hippische ploeg ondersteunt op alle onderdelen: springen, eventing en dressuur.

De Olympische Spelen vinden van 23 juli tot en met 8 augustus plaats.

Laat je reactie achter