Sint Anna Ziekenhuis exterieur Studio040 / Michiel Bosgra

St. Anna gaat borstzorg ook in Eindhoven aanbieden

Het St. Anna Ziekenhuis gaat vanaf 1 september ook borstzorg aanbieden op de locatie in Eindhoven.

Het ziekenhuis vangt vanaf februari 2019 patiënten met een afwijking in hun borst op die door de huisarts zijn doorverwezen. Die patiënten krijgen op de afdeling radiologie een echo of foto van hun borst door een specialist.

Op die manier kan snel vastgesteld worden of er iets ernstigs aan de hand is met de patiënt. In veruit de meeste gevallen zorgt de tussenstap voor een geruststellende boodschap. Patiënten krijgen namelijk binnen een werkdag te horen of verder onderzocht moeten worden aan de mammapoli - de borstkankerafdeling.

Tevredenheidsonderzoek
Het ziekenhuis laat weten dat 83 procent van de doorverwezen patiënten gerustgesteld naar huis toe gaat. Slechts 17 procent wordt doorverwezen naar de mammapoli. Dat blijkt uit een patiënttevredenheidsonderzoek dat het ziekenhuis heeft uitgevoerd.

Daaruit kwam ook naar voren dat 89 procent van de patiënten tevreden is met de snelheid waarmee ze geholpen kunnen worden. 90 procent zegt tevreden te zijn met de informatie die ze ontvingen en het contact dat ze hadden op de radiologie-afdeling.

Door de behandelwijze kost de borstzorg ook minder geld, meldt het St. Anna Ziekenhuis.

Laat je reactie achter