Achterstandskinderen bijspijkeren SPOT ON SPOT ON

Nieuw initiatief gaat kinderen met corona-achterstand bijspijkeren

Kinderen uit arme gezinnen in Eindhoven mogen niet dubbel de dupe worden van de corona-crisis. Dat vindt de nieuwe organisatie SPOT ON die met behulp van vrijwilligers de achterstand van deze kinderen wil bijspijkeren.

Eindhoven is als Brainport-regio heel erg gefocust op supertalent, technologie en 'het beste van het beste' zegt Jochem Goedhals van SPOT ON. De stad moet uitkijken dat de 'onderkant' van de samenleving niet uit het zicht wordt verloren. Daarom is donderdag een nieuw initiatief gelanceerd om kinderen uit groep zes en zeven te helpen met achterstanden op school. Die zijn opgelopen door de wekenlange periode van onderwijs op afstand.  "De grote verschillen tussen arme en rijke gezinnen zijn meer zichtbaar geworden hierdoor" zegt Goedhals. Ondanks verschillende initiatieven waarbij laptops uitgedeeld zijn aan basisschoolleerlingen in de stad, hebben nog steeds ongeveer duizend kinderen geen laptop om onderwijs op afstand te kunnen volgen. Goedhals: "Dat is echt een probleem."

De organisatie wil op termijn de hele stad bedienen, maar begint op kleine schaal in de wijk Vaartbroek. Daar bevindt zich een groot deel van de doelgroep, zegt de organisatie. Scholen en instellingen in de wijk hebben al aangegeven dat ze graag willen samenwerken met SPOT ON.

De organisatie werkt samen met vrijwilligers die 'spotters' worden genoemd. Iedere spotter wordt gekoppeld aan een kind, en krijgt de taak om het kind bij te spijkeren op een manier die bij het gezin past. Jochem Goedhals: "Voor de één is dat een rustige werkomgeving, voor de ander wifi, een laptop, of huiswerkbegeleiding. Daarom is het belangrijkste om het kind eerst te leren kennen."

De organisatie is op zoek naar 'spotters' die zich willen aansluiten bij het initiatief. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website: www.spoton040.nl

Laat je reactie achter