Sportverenigingen hebben het moeilijk

Een aantal sportverenigingen in Eindhoven heeft het financieel zwaar. In totaal hebben tien Eindhovense verenigingen moeite om de rekeningen te blijven betalen voor zaken als huur, energie en erfpacht. Zij hebben een betalingsregeling met de gemeente. Dat laat het college weten in een brief aan de raad.
Vijf van die verenigingen voldoen aan die betalingsregeling. Met vijf anderen gaat het minder goed. Zo verkeert Wodan in serieus zwaar weer, die voetbalclub heeft te maken met een teruglopend ledenaantal en het college betwijfelt of de vereniging het komend seizoen wel aan alle verplichtingen kan blijven voldoen.

Ook RKVV Tongelre heeft het nog niet makkelijk. De club betaalt momenteel alleen de energierekening, maar dat is wel conform de betalingsafspraken die met de gemeente zijn gemaakt.

Ook VV Gestel en Eindhoven AV worden apart genoemd in de brief. Ze voldoen nog wel aan de betalingsregeling die ze hebben getroffen, maar kunnen ondertussen lang niet alle reguliere facturen betalen. Ook daar zijn dus zorgen.

Ook Stichtnig Woudrust, dat sportkantines beheeft, heeft een schuld en ondertussen oplopende betalingsachterstanden. De gemeente zegt vinger aan de pols te blijven houden bij de noodlijdende clubs.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen