Studio040

Sportclub: "Dit houden we niet lang vol, zo!"

Wethouder Steenbakkers sprak donderdag zijn steun uit voor de getroffen sportverenigingen in de stad. Maar bij voetbalclub VV Gestel zagen ze voorlopig nog niets wat de druk écht van de ketel haalt. Er moet snel iets gebeuren, want het geld vliegt eruit en er komt niets binnen. "Op deze manier houden we het niet lang vol!"

Ja, voorzitter Herman Brugmans van voetbalvereniging Gestel heeft donderdagmiddag zitten kijken, toen wethouder Stijn Steenbakkers zijn steun uitsprak voor de Eindhovense sportclubs. Maar onder de indruk ervan, was hij niet. "Die 4000 euro uit dat noodpakket van de overheid is mooi, maar slechts een pleister op de wond. We staan al twee weken stil en dat blijft nog wel even zo. Dat betekent maanden geen inkomsten, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. Daar zijn we maandelijks 5500 euro aan kwijt. Dat dekken we normaal af met contributie en wat er uit de kantine binnenkomt. Bij ons vormt die kantine 60 procent van de inkomsten. Dat staat nu stil. Dan snap je dat het hard gaat. Als dit nog maanden doorgaat zo, wordt het heel moeilijk."

De gemeente en de Eindhovense Sportraad (ESR) gaan de komende week met elkaar om de tafel om de schade in kaart te brengen en te kijken welke clubs in de stad er het ergst aan toe zijn. Brugmans hoopt dat de KNVB en de gemeente voorlopig even wachten met hun rekeningen. "Dat zou de ergste druk wat van de ketel halen."

De maanden waarin we normaal geld binnenhalen, komen er nu aan

• Herman Brugmans

In het nieuwe programma 'Ingelicht' van Studio040 gaf wethouder Steenbakkers aan dat de huurrekeningen voor de maanden maart, april en mei later worden verstuurd. De clubs hoeven daarnaast niet bang te zijn bezoek te krijgen van incassobureaus.

Maar daarmee zijn ze er bij VV Gestel nog niet. "Want we hebben geen inkomsten om de achterstand in te lopen. De maanden waarin we normaal wat geld kunnen binnenhalen, komen er nu aan. Toernooien, huldigingen, de Theo Boons Cup. Dat trekt altijd volle kantines. Maar die blijft voorlopig op slot."

Laat je reactie achter