Studio040

Spookdoolhof in plaats van musical voor school in Woensel

Groep acht van Basisschool Rapenland in Woensel heeft dit jaar geen musical om het einde van hun basisschooltijd te vieren. In plaats daarvan hebben de kinderen een spookdoolhof in hun gymzaal gemaakt.

De groep zou eigenlijk een musical genaamd 'Spookslot' uitvoeren voor de andere leerlingen van de basisschool én voor de ouders, maar door het coronavirus kan dat niet doorgaan. "Maar de twee top juffen zijn toen op het idee gekomen om een spookdoolhof te maken met de groepen acht", zegt Chantal van Rijsbergen, klassenouder. "Op die manier heeft groep acht toch een mooi afscheid voor hun basisschooltijd."

Leuker dan een musical
De leerlingen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van kostuums en decoratie voor in het spookdoolhof. Vandaag lieten ze hun creaties zien aan de andere leerlingen. En als het aan de groep acht kinderen ligt, dan is zo'n spookdoolhof véél leuker dan een musical. "Dit is veel interactiever dan een musical", zegt een van de kinderen uit groep acht. "Nu hoef ik ook niet op het podium te staan en het is echt leuk om de andere kinderen te laten schrikken."

'Ik vond het wel eng'
Vandaag mocht onder andere groep zes voor het eerst door de spookdoolhof lopen, en dat vonden de leerlingen spannender dan ze dachten. "Ik vond het wel eng ja", zegt een leerling. "Vooral toen ze mijn been opeens pakte, ik schrok me kapot." Een andere leerling komt met tranen in haar ogen en een glimlach op haar gezicht door de uitgang: "Ik vond het heel leuk maar ook echt spannend. Ze hebben me echt laten schrikken, maar ik zou er graag nog een keer doorheen lopen!"

Geen ouders
Een klein nadeel aan het spookdoolhof: ouders kunnen niet komen kijken. Maar daar heeft de school ook aan gedacht. "We hebben maandag een video gemaakt voor de ouders die we vanavond, nadat we de hele gymzaal weer hebben opgeruimd, laten zien. En daar kijken de kinderen ook naar uit", zegt Chantal. "Wij zijn natuurlijk supertrots op ze."

Laat je reactie achter