Studio040

Spoedoverleg na uitgelekt plan Tongelreep

Recreatiezwemmers en de gemeente Eindhoven hebben vrijdag spoedoverleg gehouden over de plannen voor de nieuwbouw van zwembad de Tongelreep.

Vrijdagochtend werd duidelijk dat de recreatiezwemmers  boos zijn over een 'geheim plan' dat woensdag enige tijd online stond op de website van de gemeente. De tekst beschreef de opdracht voor de verbouwing van de Tongelreep, waarop architecten kunnen intekenen. Uit die tekst bleek dat de afmetingen van het recreatie bad de helft kleiner waren dan eerder was afgesproken met de gemeenteraad.

De tekst zorgde voor grote onrust bij de recreatiezwemmers. Die trokken direct aan de bel bij de gemeente en vroegen opheldering.

Fout
Tijdens het spoedoverleg van vrijdagmiddag bleek dat de gemeente een fout heeft gemaakt in het document. De afmetingen van het recreatiebad zouden in het plan bijna gehalveerd zijn, maar dit klopt dus niet. De gemeente heeft haar excuses gemaakt en de fouten hersteld. Architecten krijgen alsnog een document dat overeenkomt met het oude plan.  Zo komt er een recreatiebad van ongeveer 400 vierkante meter. Daarnaast komt er nog een peuterbad, een aantal glijbanen, een wildwaterbaan en een whirlpool.

Harrie van der Meijden van Actiegroep Tongelreep Moet Blijven is tevreden met de reactie van de gemeente op de commotie. "Ik vind het erg chique dat ze zo snel hebben gehandeld en hun excuses hebben gemaakt. Het hoogst haalbare hebben we gehaald en daarmee ben ik tevreden."

De planning is nog steeds dat het vernieuwde zwembad in 2025 in gebruik kan worden genomen.

Laat je reactie achter