Spoeddebat over geruzie in gemeenteraad

De politiek van Geldrop-Mierlo komt maandag bijeen voor een spoeddebat, om de verziekte verhoudingen tussen coalitie- en oppositiepartijen te bespreken.
De coalitie gaat in op het verzoek van VVD, Samen en PvdA. Die drie oppositiefracties vinden dat de coalitie zich schuldig maakt aan machtspolitiek, eigen belang en het monddood maken van een deel van de gemeenteraad. De coalitiepartijen DGG, DPM, CDA en GroenLinks zeggen dat ze zich niet herkennen in de kritiek. “Het zijn grote woorden. We staan altijd open voor de mening van andere partijen en organisaties. Inwoners van onze gemeente zijn niet gebaat bij deze houding van de oppositie”, aldus DGG-fractievoorzitter Frans Stravers.

'Trend om weg te lopen voor discussie' 
De coalitiepartijen zijn op hun beurt weer zeer kritisch over de opstelling van de oppositie. ‘Het lijkt een nieuwe trend te worden in de Geldrop-Mierlose politiek om snel conclusies te trekken of weg te lopen voor een discussie. Dit is een manier van optreden waar de inwoners niet mee gediend worden en waar wij als coalitiepartijen verre van willen blijven. Wij verwachten een volwassen opstelling in het debat’.
Inwoners zijn niet gebaat bij houding oppositie

Frans Stravers, coalitiepartij DGG

De coalitiepartijen zeggen dat ze meermalen hebben ingestemd met voorstellen die vanuit de oppositie werden geïnitieerd. Ook werd er vaak samen opgetrokken bij het schrijven van voorstellen, aldus DGG, GroenLinks, DPM en CDA in een gezamenlijke brief.

De vier partijen vinden een spoeddebat niet nodig, maar stemmen er wel mee in als dit kan bijdragen aan het verbeteren van de onderlinge verhoudingen, ‘met respect voor elkaar’.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen