advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Speeltuinen worstelen met corona

Speeltuinen mogen al open, maar niet alle beheerders durven het aan. En dus zijn diverse speeltuinen in de regio nog dicht.

"De kerngroep binnen het beheer is 75+" ,begint Leo Hazelzet, bestuurslid van speeltuin De Klimbim. "En dat is ook meteen de risicogroep voor Covid-19." Momenteel is het bestuur van De Klimbim bezig om extra vrijwilligersgroep op te zetten. "We kijken dan naar de ouders, die zijn een stuk jonger. Daarbij komt ook dat wij hen al kennen, en zij ons. Dus die zijn een stuk makkelijker te benaderen, dan iemand van 'buitenaf'. Het gaat echter schoorvoetend, velen willen wel helpen, maar roostertechnisch is het lastig."

Het beheer van De Klimbim is ook druk bezig met allerlei aanpassingen om het coronaproof te maken. De bedoeling is dat de speeltuin 1 juli weer open gaat, maar er zal wel het een en ander veranderen. "Op verschillende plekken zullen er desinfectiepunten komen en overal zullen duidelijke instructies komen te staan. We hebben gescheiden in- en uitgangen. Normaal kunnen we makkelijk 400 mensen op het terrein kwijt, nu zullen dat maar 100 zijn. Het terras kan ook niet open", aldus Hazelzet. Kinderfeestjes kunnen nog wel gehouden worden, maar die zullen moeten worden aangevraagd.

Het Philipsdorp is momenteel nog dicht in verband met verbouwing. Ook daar willen ze wel open gaan, maar het is nog de vraag hoe en op welke manier. "Als we opengaan zal dat sowieso met beperkingen zijn. Misschien kunnen we, bijvoorbeeld, maar drie dagen  open in het begin. ", vertelt bestuurslid Bryan Wardenaar. "Wij overleggen ook met speeltuinen in de buurt. Binnenkort gaan we in overleg met alle vrijwilligers om te kijken of we eind juli open kunnen." 

Laat je reactie achter