advertentie Banner Profile Mekkes

Bibliotheek Eindhoven

SP-rapportage: 'Drempel zorg Eindhoven te hoog'

Volgens de SP Eindhoven is de drempel voor mensen die zorg nodig hebben, vaak te hoog. Dat komt naar voren uit een rapportage die de partij heeft overhandigd aan wethouder Zorg en Welzijn Renate Richters.

In de rapportage zijn honderd verhalen gebundeld met uiteenlopende klachten over het Eindhovense zorgaanbod, dat zegt de partij. De verhalen heeft de partij verzameld middels een meldpunt waar mensen met negatieve ervaringen terecht konden.  

Volgens de SP komen er in het rapport structurele problemen in de Eindhovense zorgsector naar voren. "De drempels om zorg te krijgen waren in 2019 te hoog voor veel van de inwoners. Niet alleen in de huishoudelijke zorg maar ook bijvoorbeeld in de jeugdzorg, waar we schrijnende verhalen hoorden. Te vaak moesten mensen als gevolg van alle problemen die de gemeente veroorzaakt nog eens moed en kracht hebben om een juridische strijd aan te gaan voor de zorg die zij of hij nodig heeft."

Beschikkingen
Uit de rapportage blijkt dat de meeste problemen worden ervaren met het krijgen van beschikkingen - het toegekend krijgen van budget voor een zorgaanvraag. Het zou te lang duren voor een beschikking wordt toegekend en het zou te gaan over een te korte termijn.

De verhalen werden ontvangen tussen maart en december 2019. 

Laat je reactie achter