ASML

Solliciteren bij ASML: voor velen een bron van frustratie

De opgave voor ASML is immens: 3.500 nieuwe mensen aannemen in een jaar. En bij die sollicitatieprocedures gaat er veel mis. Sollicitanten op recensieplatform Glassdoor klagen over onbeschofte recruiters en gebrekkige communicatie. “Na een week werd het baanaanbod alsnog ingetrokken.”

Een sollicitatiegesprek met iemand die in de auto zit, worden uitgemaakt voor leugenaar en vooral: heel erg vaak niet worden teruggebeld. Sollicitanten bij ASML hebben er regelmatig mee te maken, blijkt uit recensies op de website Glassdoor. Daar kunnen (oud-)medewerkers en sollicitanten anoniem hun ervaring over bedrijven melden.

Van de bijna zeshonderd recensies over de sollicitatieprocedure bij de Veldhovense chipmachinefabrikant waren er zo’n 130 negatief. Nog eens 130 waren ‘neutraal’. Iets meer dan de helft van de beoordelingen over de sollicitatieprocedure was positief.

In één geval was er sprake van een afwijzing op basis van nationaliteit, zoals eerder een Syrische vluchteling en een Iraanse lucht- en ruimtevaartdeskundige overkwam, over wie Studio040 berichtte.

Genegeerd na meerdere gespreksrondes

Veruit de meeste klachten over ASML ontstaan doordat sollicitanten niet worden teruggebeld, zelfs niet na meerdere gespreksrondes. Zo sprak een sollicitant-ingenieur drie keer met een recruiter voorafgaand aan een ‘live’ sessie met een sollicitatiepanel van zeven personen. Na zes uur gesprekken zegde de recruiter toe de volgende dag te bellen. De sollicitant hoorde niets meer.

Ook worden afspraken vaak op het laatste moment verschoven of geannuleerd. Een recruiter zegde de belafspraak met een kandidaat-manager tien minuten van tevoren af. Tijdens het uiteindelijke gesprek hoorde de sollicitant haar typen bij de microfoon van haar laptop, zodat het leek alsof ze niet luisterde.

De recruiter zei dat er geen ervaring nodig was voor de baan. Ik vloog naar Eindhoven voor het echte gesprek en bleek niet de juiste ervaring te hebben.

kandidaat voor de functie installatie-ingenieur

Volgens ASML-woordvoerder Sander Hofman is het de bedoeling om de sollicitatieprocedures zo kort mogelijk te houden. Dat kan wel eens vertraagd raken door vakantie of ziekte van een recruiter. Met zo'n acht weken vakantie per jaar is ASML een goede werkgever, al kan dat onbedoeld leiden tot forse vertragingen in de procedures.

Ingevlogen met de verkeerde ervaring

Gebrekkige communicatie van en tussen recruiters komt ook regelmatig voor in de recensies op Glassdoor. Iemand die via een recruiter solliciteerde voor 'HR generalist' hoorde na een eerste gesprek niets meer. Maanden later werd deze persoon door een andere recruiter benaderd voor dezelfde functie.

Een kandidaat voor de functie installatie-ingenieur had drie voorbereidende gesprekken. “De recruiter zei dat er geen ervaring nodig was voor de baan. Ik vloog naar Eindhoven voor het echte gesprek en bleek niet de juiste ervaring voor die positie te hebben.”

Volgens Hofman komen zulke situaties deels door de interne organisatie van de sollicitatieprocedures. Het aantrekken van nieuwe medewerkers voor vaste aanstellingen doet ASML zelf. De werving voor freelance- en detacheringswerk is uitbesteed aan externe bureaus.

Bovendien kunnen mensen op verschillende vacatures tegelijk solliciteren, zonder dat recruiters dat van elkaar weten. "De privacy van de kandidaat is dan beschermd en iemand krijgt een eerlijke kans om zich te presenteren. Daardoor staan verschillende sollicitatiedossiers los van elkaar, terwijl ze voor de sollicitant verweven zijn.”

Eerst een baan, dan toch niet

Toch gaat het ook op andere vlakken mis. “In de laatste ronde had ik een bizar gesprek met Personeelszaken,” schrijft een potentiële verandermanager. “Ik kreeg veel persoonlijke vragen die me oncomfortabel maakten, zoals ‘vertel me over je kindertijd’ en ‘heb je broers en zussen’.”

“Na een week kreeg ik een email dat de manager op vakantie was. [..] Nog een week later kreeg ik een welkomst- en felicitatiemail, ik had de baan. Drie dagen later belden ze me dat het salaris misschien iets anders was en dat accepteerde ik. Twee dagen later belden ze opnieuw om te vertellen dat ze me toch niet zouden aannemen.”

Het was een verschrikkelijke ervaring die me in tranen achterliet.

kandidaat-verandermanager

Beschuldigd van liegen

Enkele sollicitanten melden zelfs ongepast gedrag. Iemand die solliciteerde voor senior manager trof een recruiter die waarschijnlijk autoreed, vanwege het geklik van richtingaanwijzers op de achtergrond. De recruiter zegde toe binnen een week te reageren. Twee weken later nam de sollicitant contact op met Personeelszaken, om te worden beschuldigd van liegen toen hij/zij verwees naar de termijn van terugbellen.

Een sollicitant voor klantenservice-ingenieur had een afspraak voor een gesprek, dat vervolgens door de recruiter werd ingetrokken. “Ik kreeg geen reactie op de vraag waarom. Op het geplande tijdstip belde de interviewer alsnog. Toen ik uitlegde wat er was gebeurd, hingen ze zonder uitleg op.”

Seksisme

Tenslotte melden sollicitanten grensoverschrijdende of seksistische opmerkingen tijdens gesprekken. Soms zit dat in insinuaties, in een vraag naar een stage van een half jaar ‘voor alleen dit’. Soms is het directer, zoals deze software-ingenieur ondervond:

“De enige gekke vraag was of ik me comfortabel voelde om als vrouw in een mannenteam te werken. [..] Ik werk al meer dan acht jaar in de software-ingenieur-industrie dus ik wist waar ik aan begon. [..] Toch kreeg ik een week later een e-mail van een recruiter dat ASML niet verder met mij wilde omdat ze een ‘meer senior’ kandidaat zochten.”

Vragen ze mannen van begin 30 ook of ze een vrouw en kinderen hebben?

sollicitant voor de functie business analytics analyst

Een kandidaat-business analytics analyst kreeg de vraag of ze een man en kinderen heeft: “Is dat iets dat ze mannelijke kandidaten ook vragen, of alleen vrouwen rond de 30?” En een meteorology engineer kreeg opmerkingen over haar uiterlijk: “Ze impliceerden dat ik besluiteloos ben en niet in staat om mensen te overtuigen."

 “Ongepast gedrag van recruiters tolereren we niet, “ zegt woordvoerder Hofman. “Medewerkers en sollicitanten kunnen dat melden via de website. Wij behandelen zowel klachten over onze eigen recruiters als over recruiters van de bureaus waarmee we samenwerken.”

Anoniem afreageren

Er zijn wel kanttekeningen te plaatsen bij het gebruik van Glassdoor als bron. Ten eerste schermt het platform de identiteit van de recensieschrijvers af. Dat maakt het onmogelijk om te controleren of de recensenten echt voor ASML hebben gesolliciteerd en of hun ervaring klopt.

Ook kunnen mensen van over de hele wereld een reactie achterlaten op het platform, zonder daarbij alle details van de vacature in te vullen. Daarom is het niet altijd duidelijk waar de grensoverschrijdende situaties zijn voorgevallen. Dat kan in Veldhoven zijn geweest, of ASML-filialen op andere continenten.

Krappe arbeidsmarkt

ASML neemt de Glassdoor-recensies serieus. Er is recent iemand aangesteld om de feedback van het platform te gebruiken ter verbetering van de interne procedures. Tegelijkertijd doet het bedrijf het heel goed bij medewerkers. Overall krijgt het een 4,1 uit 5, voor arbeidsomstandigheden scoort het een 4,3 uit 5.

Toch kan de chipmachinefabrikant het zich in de huidige krappe arbeidsmarkt niet permitteren om al te laks met sollicitanten om te gaan, weet ook Hofman. “Het is alle hens aan dek om talent te vinden en houden. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we 1650 mensen aangenomen, waarvan 1200 in Nederland. Ook in de recruitmentsector is het moeilijk om de juiste mensen te vinden.”

Laat je reactie achter

advertentie Banner Bos & Slegers
Guus Til aanwinst nummer 6 voor PSV
TRANSFER

Guus Til aanwinst nummer 6 voor PSV

TRANSFER

Guus Til aanwinst nummer 6 voor PSV

PSV heeft middenvelder Guus Til overgenomen van Spartak Moskou. Til heeft tot medio 2026 getekend in Eindhoven.

Verwarde Eindhovenaar opgepakt vanwege brandstichting appartementencomplex
112

Verwarde Eindhovenaar opgepakt vanwege brandstichting appartementencomplex

Een 48-jarige Eindhovenaar is zondagavond opgepakt op verdenking van brandstichting. De man zou verantwoordelijk zijn voor een brand die eerder in de avond woedde in een appartementencomplex aan het Victoriapark in Eindhoven.

Lunet onderzoekt of zwembaden open kunnen blijven: 'Dit is een landelijk probleem'
SPORT EN BEWEGEN

Lunet onderzoekt of zwembaden open kunnen blijven: 'Dit is een landelijk probleem'

Lunet Zorg is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de zwembaden voor mensen met een beperking in de regio toch open te houden. Daarmee wordt een definitieve beslissing uitgesteld.

Auto over de kop geslagen in Eindhoven, bestuurder naar het ziekenhuis
112

Auto over de kop geslagen in Eindhoven, bestuurder naar het ziekenhuis

Op de Aldendriel in Eindhoven is zondagmiddag een auto over de kop geslagen. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Samen voor Nederland demonstreert voor de boeren en tegen het coronabeleid
PROTESTMARS

Samen voor Nederland demonstreert voor de boeren en tegen het coronabeleid

Demonstranten kwamen zondag massaal bijeen in Eindhoven om de boeren een hart onder de riem te steken en om hun onvrede te uiten over het coronabeleid. De protestmars was een initiatief van Samen voor Nederland, en werd afgetrapt op het Stadhuisplein.

PvdA wil weten of geplande vluchten Eindhoven Airport doorgaan tijdens zomerdrukte
PERSONEELSTEKORT

PvdA wil weten of geplande vluchten Eindhoven Airport doorgaan tijdens zomerdrukte

PvdA wil weten wat voor impact de zomerdrukte heeft op het wel of niet doorgaan van geplande vluchten van én naar Eindhoven Airport. Daarom heeft de partij raadsvragen gesteld.

advertentie Banner Bos & Slegers
Auto over de kop geslagen in Eindhoven, bestuurder naar het ziekenhuis
112

Auto over de kop geslagen in Eindhoven, bestuurder naar het ziekenhuis

Op de Aldendriel in Eindhoven is zondagmiddag een auto over de kop geslagen. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Samen voor Nederland demonstreert voor de boeren en tegen het coronabeleid
PROTESTMARS

Samen voor Nederland demonstreert voor de boeren en tegen het coronabeleid

Demonstranten kwamen zondag massaal bijeen in Eindhoven om de boeren een hart onder de riem te steken en om hun onvrede te uiten over het coronabeleid. De protestmars was een initiatief van Samen voor Nederland, en werd afgetrapt op het Stadhuisplein.

PvdA wil weten of geplande vluchten Eindhoven Airport doorgaan tijdens zomerdrukte
PERSONEELSTEKORT

PvdA wil weten of geplande vluchten Eindhoven Airport doorgaan tijdens zomerdrukte

PvdA wil weten wat voor impact de zomerdrukte heeft op het wel of niet doorgaan van geplande vluchten van én naar Eindhoven Airport. Daarom heeft de partij raadsvragen gesteld.