Pixabay

Sokkenactie voor Eindhovense sportclubs

Een groep Eindhovenaren heeft een actie bedacht om Eindhovense sportclubs te helpen in barre coronatijden.

Sportclubs hebben het financieel moeilijk door de coronamaatregelen. Om ze financieel te steunen hebben de initiatiefnemers een actie bedacht waarbij mensen die de clubs een warm hart toedragen sokken kunnen kopen. De opbrengst van de sokken gaat geheel naar de clubs.

Wel wordt er een tegenprestatie verwacht door de deelnemende sportverenigingen. Een zogenaamde ‘positieve vibe’. Die positieve vibe kan verschillende vormen aannemen. Denk aan een sportclinic, het schoonmaken van de straten rondom een complex of een wandeling met senioren uit de wijk.

“Hoe mooi is het dat we dit met de hele stad, alle sportclubs en leden samen, belangeloos oppakken”, zegt initiatiefnemer Fleur Besters. “We staan straks allemaal met vette sokken op de sportvelden, pleintjes en in de zalen. En dankzij de tegenprestaties van de clubs is er straks lekker veel te sporten en bewegen in de wijken en op schoolpleinen. ”

De actie wordt door de verschillende clubs in de stad met enthousiasme omarmd. Zo laten onder meer Eindhoven Atletiek , GP Bulls, FC Eindhoven en HC Oranje-Rood weten mee te doen aan de actie. Wie geïnteresseerd is kan meer informatie vinden op de website van Eindhoven Sport.

Laat je reactie achter