Stichting 18 September

Sobere 4 mei-herdenking in regio Eindhoven

De dodenherdenking op 4 mei gebeurt dit jaar, voor de tweede keer op rij, zonder uitgebreide ceremoniële activiteiten.

In Eindhoven vindt de dodenherdenking net als vorig jaar plaats in besloten kring, op begraafplaats De Oude Toren. De ceremonie is van te voren opgenomen en wordt dinsdagavond uitgezonden op Studio040. Behalve Burgemeester Jorritsma, wordt de dienst bijgewoond door enkele vertegenwoordigers van het college en de gemeenteraad. Ook afgevaardigden van de krijgsmacht en Stichting 18 September zijn aanwezig.

Ook studentenorganisatie Liberation 040, die normaal gesproken op 18 september een festival organiseert, laat de nationale Dodenherdenking niet ongemerkt voorbij gaan. Zo organiseert Liberation 040 een online lezing over Eindhovense oorlogsheld Jan Zwartendijk. Dat doet de organisatie in samenwerking met Studium Generale.

Ook de openbare dodenherdenking op het Britse ereveld in Mierlo gaat niet door. Gemeente Geldrop-Mierlo plaatst in het teken van de dodenherdenking een video online.

In Waalre gaat de jaarlijkse ceremonie in het plantsoen bij de Iman van Den Boschlaan, evenmin door. Wel houdt waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer een toespraak die te zien is op de website en de social mediakanalen van de gemeente.

Laat je reactie achter